Jedálny lístok


jedalny

DEŇ JEDÁLNY LÍSTOK
PONDELOK 16.5.2022
 
   
jedalny-listok-2

Polievka rybacia s lečom a zemiakmi
Šúľance zemiakové
Posýpka maková
Banány
Školské mlieko
Stolová voda
ALG: 1.4.7.

UTOROK 17.5.2022
 
   
jedalny-listok-2 Polievka zo zeleného mrazeného hrášku a jačmennými krúpami
Bravčové rezne prekladané
/pôvod mäsa: Slovensko/
Zemiakové pyré
Šalát cviklový s chrenom
Voda s pomarančovou šťavou

Stolová voda
ALG: 1.3.7.
STREDA 18.5.2022
 
   
jedalny-listok-2 Polievka fazuľová s fliačkami
Morčacie prsia na pražský spôsob
/pôvod mäsa: Slovensko/
Ryža dusená
Šalát z hlávkovej kapusty

Stolová voda
ALG: 1.3.7.9.
10.
ŠTVRTOK 19.5.2022
 
   
jedalny-listok-2 Polievka tekvicová s opekaným chlebom, pečivo
Koložvárska kapusta
/pôvod mäsa: Slovensko/
Zemiaky varené

Stolová voda

ALG: 1.6.7.
PIATOK 20.5.2022
 
   
jedalny-listok-2 Polievka zeleninová s pečeňovými haluškami
Prívarok fazuľový
Varené vajce
Chlieb
Voda s citrónovou šťavou a bylinkami
Stolová voda
ALG: 1.3.7.9.

Prajeme Vám dobrú chuť !!!

Pri príprave pokrmov sa nepoužívajú geneticky modifikované potraviny.
Zmena jedálneho lístka počas dňa vyhradená z dôvodu prísunu surovín.
ALG: alergény.
Výrobky „Školského programu“ s finančnou pomocou európskej únie.

     
 
       
Zuzana KUHARIK
  Soňa ZÁHORCOVÁ 
hlavná kuchárka   vedúca školskej jedálne

Na základe výnosu Ministerstva pôdohospodárstva a Ministerstva zdravotníctva SR č. 1187/2004-100 o označovaní potravín v znení výnosu č 1761/2005-100 a výnosu č. 3069/2005-100 je povinnosťou školských jedální informovať rodičov o obsahu alergénov v potravinách a to označením alergénov na jedálnom lístku.

ZOZNAM ALERGÉNNYCH ZLOŽIEK
  1. obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, špalda, kamut) a výrobky z nich
  2. kôrovce a výrobky z nich
  3. vajcia a výrobky z nich
  4. ryby a výrobky z rýb
  5. arašidy a výrobky z nich
  6. sója a výrobky zo sóje
  7. mlieko a výrobky z mlieka
  8. orechy a výrobky z orechov, ktorými sú mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a queenslandské orechy
  9. zeler a výrobky zo zeleru
  10. horčica a výrobky z horčice
  11. sezamové semená a výrobky z nich
  12. oxid siričitý a siričitany (o koncentrácií viac ako 10 mg/l )
  13. vlčí bôb a výrobky z neho
  14. mäkkýše a výrobky z nich
INFORMÁCIE PRE STRAVNÍKOV V ŠKOLSKEJ JEDÁLNI:

Žiadame rodičov, aby pri platbe stravných lístkov cez internet banking vypĺňali údaje nasledovne:
Číslo účtu: SK66 5600 0000 0094 0108 0014
Mesiac a rok (napr. 09/21)
Špecifický symbol: uveďte triedu, do ktorej chodí stravník

Konštantný symbol: 0308
Do poznámky prosím uveďte meno stravníka a triedu, do ktorej chodí.

Uľahčíte nám tým identifikáciu Vašej platby a predíde sa tak mnohým nedorozumeniam.

ODHLASOVANIE STRAVNÝCH LÍSTKOV

email: jedalen@zsprokofievova.petrzalka.sk
SMS: 0947 487 939

Prihlásiť sa na stravovanie alebo odhlásiť sa zo stravovania je potrebné ráno do 7:30 h.